Comfortabel chic

Mensen slapen gemiddeld een derde deel van hun leven. Beddengoed wordt dus veel intensiever gebruikt dan kleding. Doordat het beddengoed in direct contact staat met uw lichaam is het gevoel van comfort zeer belangrijk. De DEŜAFO bovenlaken-sets zijn gemaakt van hoogwaardige zachte 300-thread-count katoensatijn of van heerlijk koel en knisperend aanvoelend 200-thread-count percal katoen. 

Katoen percal 

Percal wordt geweven in een platbinding. Hierbij gaan de inslagdraden één op en één neer door de kettingdraden. Dit heeft als resultaat dat het weefsel gelijkmatig en sterk wordt. De katoen percal oogt glad en mat en voelt daarbij heerlijk koel en knisperend aan.

 

Katoensatijn 

Katoensatijn wordt geweven in een zogenaamde satijnbinding. Door deze manier van weven, glanst satijn en voelt het zachter aan. Katoensatijn is gemakkelijker te strijken en voelt warmer aan dan katoen percal.

 

Tread count

Thread count (TC), ook wel draadtelling genoemd, geeft de weefdichtheid van de stof aan. Het wordt gemeten door het aantal draden per vierkante inch, die geweven zijn in de stof,  te tellen.  Een TC van 300 wil zeggen dat er 300 draden zijn gebruikt per vierkante inch, wat bijna 6,5 vierkante cm is. De kwaliteit van de stof wordt gemeten op basis van de draadtelling. Standaard katoen heeft een TC van 150. Hoe hoger de draadtelling hoe hoger de kwaliteit. Lakens van goede kwaliteit zijn minimaal 180 TC. Men spreekt van percal als de draadtelling hoger is dan 200.


& Casual chic

Lichaamsvriendelijk beddengoed

De producten van onze ‘casual chic’ lijn (designs Portofino en Vienna) zijn met speciale enzymen behandeld om de kenmerkende ‘washed look’ en het zachte gevoel te creëren. Deze enzymenbehandeling is een modern milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele stonewash. De enzymen zijn biologisch afbreekbaar en laten geen chemische sporen achter in het water en zijn hierdoor beter voor het milieu en het beddengoed. 

DEŜAFO kiest er bewust om haar producten NIET te behandelen met de ‘Easy Care’ finishing. Deze ‘Easy Care’ bewerking is een chemische afwerking, die ervoor zorgt dat stoffen niet kreukelen of krimpen. Helaas wordt bij deze finishing een giftige stof, formaldehyde, gebruikt. Daar DEŜAFO dit proces schadelijk acht, worden onze producten NIET met de Easy Care finishing behandeld. Hierdoor kreukt ons katoen wel iets, maar slaapt u onder veilig beddengoed.

 

Oeko-Tex certificering

Het katoen percal en katoensatijn, van de DEŜAFO producten zijn voorzien van het Oeko-Tex Standaard 100 certificaat. Deze certificering garandeert dat het door ons gebruikte katoen percal en katoensatijn wordt geproduceerd volgens de hoogste normering in milieuvriendelijk produceren. Het instituut van de Oeko-Tex Associatie garandeert dat producten met deze certificering getest zijn op schadelijke stoffen en geen gevaar vormen voor de gezondheid.